A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету
Білицької селищної ради

Свято весни, жінок та краси

Дата: 04.03.2024 13:53
Кількість переглядів: 20

Яка б темінь не огортала наші душі з 24 лютого 2022 року, та все ж з теплими променями сонця, зі свіжим вітерцем, з пташиним щебетом прийшла до нас барвиста, легкокрила весна. А з нею і віра, що розійдуться чорні хмари, зникнуть темні сили, і зійде українське сонце! Прийшла весна, то й прийде Перемога!

Святу весни, жінок та краси був присвячений благодійний концерт, що відбувся в Білицькому селищному будинку культури (директор Людмила Пугач).

На свято завітали біличани та гості селища.

Дружню, теплу атмосферу свята забезпечували ведучі Оксана Ковальська та Олександр Грицаєнко. Вечір розпочався хвилиною мовчання на знак вшанування всіх, хто поліг за свободу нашої Батьківщини. Дякуючи нашим мужнім воїнам ми сьогодні маємо змогу жити. Святковий настрій всім присутнім дарували Народний аматорський пісенно-танцювальний колектив «Чебреці». Концертну програму готували і провели: художній керівник Алла Мулько, керівник хору - Микола Валко, керівник Народного хореографічного колективу «Чебреці» Ольга Попова, концертмейстер Віталій Крайник, звукорежисер Микола Бондарчук, майстер по освітленню – Олександр Бабенко.

Наших чудових артистів глядачі нагороджували гарячими оплесками, підтримували теплою атмосферою. Та хіба можна не захоплюватися співом «Чебреців», які стали окрасою селища та всієї Білицької громади! Їхня слава лине далеко за межі України. Народний хор неодноразово брав участь у міжнародних конкурсах і отримував перемоги. В концертній програмі звучали у їх виконанні пісні «Мамина хатина», жартівлива пісня «Під лісочком зелененьким».

Порадували своїм співом чоловічий ансамбль «Вітрила» та жіночий «Біличанка».

Оплесками зустрічали глядачі наших юних талантів – Максима Рубайка, Дану Пронженко, Оксану Ковальську, Вікторію Рибалко. Їх чудові голоси звучать у сольному виконанні, дуетах та молодіжному ансамблі «Гарячі серця».

Ліричний настрій, приємні спогади про вічне кохання викликали у глядачів пісні у виконанні дуетів – Олени Олефірової та Лариси Вайкан – «Коханий» та Алли Мулько та Олександра Грицаєнка «Білі заметілі».

На концерті вперше були представлені пісні «Калина зажурилася» у виконанні змішаного ансамблю та «Мама» у виконанні чоловічого ансамблю, які справили незабутнє враження!

Як завжди із захопленням глядачі зустрічали хореографічні композиції танцювального колективу «Чебреці» під керівництвом Ольги Попової. Як ліричні «Вальс» та «Крила» так і запальні «Весняна сюїта», «Санжарівка» та сучасні танці «Танцюю, як останній раз», «Порічка», не залишили жодного байдужого в залі. браво, юні таланти!.

Концерт пройшов на одному диханні! Яскраві емоції, піднесений настрій переповнювали глядачів. Вдячна публіка високо оцінила таланти, любов, тепло сердець, які віддавали артисти, щоб створити справжнє свято, подарувати радість.

Насамкінець «Чебреці» заспівали пісню «За столом збирається родина». Вона звучала як символ єднання, щирого родинного тепла, повноцінного людського життя.

А зараз ми як ніколи прагнемо жити єдиною родиною під мирним небом.

Можливості жити, творити, співати, відвідувати концерти ми завдячуємо нашим мужнім воїнам. Тому і на цьому святі проводився збір коштів на підтримку ЗСУ. Спільно вдалося зібрати 4272 гривні. Велика вдячність всім, хто долучився і підтримав наших незламних воїнів.

В єдності – наша сила! Тож всім нам віри і надії.

Весни в душі, тепла в серцях!

Ольга Іваненко, учасниця хору.



« повернутися

Вхід для адміністратора