A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету
Білицької селищної ради

Діалогова зустріч «Інтеграція ВПО в громаді»

Дата: 08.06.2023 15:09
Кількість переглядів: 17

06.06.2023 року в рамках проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах», що реалізується  Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»  координаторкою проєкту в Полтавській області Ксенією Литвишко проведено діалогову зустріч «Інтеграція ВПО в громаді».

У заході взяли участь  внутрішньо переміщені особи, фасилітаторки Марина Гармаш, Вікторія Суєтіна, представники селищної ради та її структурних підрозділів,  керівниця Кобеляцького управління Полтавської філії Полтавського обласного центру зайнятості.

Зустріч розпочали з цікавого знайомства, де кожен розповів про себе та своє хобі. В ході разом з’ясували що ж потрібно для успішної інтеграції: комфортне житло, працевлаштування та/або перекваліфікація, самореалізація (саме тут, де я є), соціалізація дітей, взаємодія та співпраця, комунікація.  Розділили все це на групи: -інформування, - житло, соціалізація( зокрема дітей), -зустрічі (комунікація). Але для досягнення поставлених цілей  існують різні виклики. Які саме, також розібрали в кожній групі з допомогою діалогового методу ранжування.

Після з’ясування всіх умов та викликів кожен з присутніх озвучив можливі пропозиції для вирішення питань успішної інтеграції (Що робити? Коли? З ким? Перші кроки, які саме я можу запропонувати) за допомогою методу 635.
Діалогова зустріч була продуктивною. Адже по завершенню одна людина працевлаштована, родина переселенців беруть участь у грантовій  пропозиції «Сміливі 2.0» від Астарта-Київ, батьки випускників дізналися що таке ваучери на навчання та отримали інформацію щодо подальшого вступу їх дітей у ВНЗ, небайдужі ВПО планують створити громадську організацію та раду переселенців для вирішення різних питань. 

Представники селищної ради почули в якому напрямку необхідно зосередити подальші дії для підтримки ВПО.



« повернутися

Вхід для адміністратора