A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету
Білицької селищної ради

Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ в смт. Білики

Дата: 22.02.2023 18:16
Кількість переглядів: 44

МАСНИЦЯ ВІДБУЛАСЯ – ВЕСНА РОЗПОЧАЛАСЯ

Відео з місця події

Свято Масниці – це захоплююче обрядове дійство, що прийшло до нас з сивої давнини. Зустрічаючи весну, наші предки ніби прискорювали її прихід, задобрюючи усілякими ласощами та обрядовими дійствами.

Масниця – одне з тих свят, яке об’єднує громаду, тож підготувалися на славу!

На майдані, біля Білицького селищного будинку культури, розвернулося справжнє гуляння, де зібралися мешканці та гості селища, які радісно проводжали зиму.

Неймовірне дійство супроводжувалося танцями, піснями та частуванням смачненькими духмяними млинцями і пухкими варениками. На святі діяв благодійний ярмарок, на якому збирали кошти для потреб військових. До заходу долучились жителі селища, колективи освітніх закладів громади, працівники культури, батьки, учні. На ярмарку можна було знайти товари на будь-який смак: кондитерські, кулінарні, ковбасні вироби, смаколики та сувеніри. Господині пригощали смачненькими млинцями, налисниками та випічкою з різноманітними начинками. І тому тут панувала особлива атмосфера, створена добрими господарями, гарними дівчатами - продавчинями, щирими усмішками та теплом сердець.

Найяскравішою подією свята стало спалення опудала Зими - символу відходу Зими і настання Весни. Високо клубився чорний димок – це догорало солом’яне опудало, його попіл розвіявся за вітром, тож, як і зима, уже зовсім скоро здасть свої позиції й поступиться місцем весні.

На благодійному заході було зібрано кошти у сумі 97 615 гривень.

Дякуємо усім, хто долучився до організації заходу, хто купив для себе якийсь смаколик, чи кинув гроші, хто підготував виступ, представив свої таланти, хто підтримує наших воїнів на передовій і наближає Перемогу над російськими окупантами!

Дякуємо мужнім захисникам, Збройним Силам України, які відстоюють нашу незалежність, волю та свободу, оберігають мир і спокій.

Віримо у Перемогу!

Разом ми сила!

#Вірю_в_ЗСУ



« повернутися

Вхід для адміністратора