A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету
Білицької селищної ради

Інтелектуальні змагання в Білицькій територіальній громаді

Дата: 12.02.2023 16:55
Кількість переглядів: 12

Протягом січня – лютого 2023 року за сприяння гуманітарного відділу виконавчого комітету Білицької селищної ради (голова відділу Іван Данько) щонеділі в селищі Білики проходили змагання з шахів та шашок (командні та особисті) Білицької територіальної громади.

Розпочали з командних змагань з шахів 22 січня. Перше місце посіла команда села Чорбівка (Роман Хурса, Вікторія Хурса), другими стали представники села Жуки (Микола Жук, Єлизавета Оберемко) і замкнула чільну трійку команда села Дрижина Гребля (Микола Понеділко, Катерина Скрильник). В особистому турнірі місця розподілились наступним чином. Серед жінок перше місце посіла Катерина Скрильник, другою стала Єлизавета Оберемко і третє посіла Тетяна Кравчина (Бережнівка). В чоловічому турнірі перемогу здобув Георгій Горгола, другим фінішував Микола Кривич (обоє з Біликів) і третім став Роман Хурса. 29 січня проходили командні змагання з шашок. Перше місце тут посіла команда села Вітрова Балка у складі Миколи Мигулі та Тетяни Кравчини, другими фінішували представники Біликів (Олексій Жук та Галина Чуб) і третіми стали Микола Жук та Єлизавета Оберемко (село Жуки). В особистому заліку серед жінок перемогу здобула Тетяна Кравчина, другою стала Єлизавета Оберемко і третє місце у Галини Чуб. У чоловічому турнірі перше місце посів Олексій Хурса (Чорбівка), другим став Георгій Горгола і замкнув трійку Микола Татара який представляв Червоні Квіти.

5 лютого проходили змагання особистої першості Білицької ТГ з шахів. перше місце серед жінок посіла Тетяна Кравчина, друге місце у Чуб Галини і третьою фінішувала Ольга Щербакова. В чоловічому турнірі перше місце здобув Георгій Горгола, друге місце в Олексія Жука і третє посів Олексій Хурса.

12 лютого завершувала програму змагань особиста першість з шашок. Тут перемогу святкувала Юлія Шишацька (Червоні Квіти), другою стала Галина Чуб і третє місце у Тетяни Кравчини. Серед чоловіків три учасники набрали однакову кількість очок 5,5 з 7 і тільки додаткові показники визначили переможця і призерів. 1 місце – Ігор Дяченко (Білики), 2 місце – Олексій Хурса і 3 місце у Георгія Горголи.

У всіх турнірах взяли участь 64 шахістів і шашкістів (цікава цифра, адже на шахівниці 64 поля). З них чоловіків – 46, жінок – 18.

Команди-переможниці отримали Кубки, а учасники були нагороджені грамотами та медалями.

Нагородження переможців та призерів змагань проводив завідувач сектору культури, молоді та спорту гуманітарного відділу виконавчого комітету Білицької селищної ради Сергій Ананенко, який розробляв програму змагань та опікувався їх проведенням та відповідною атрибутикою. Допомогу в проведенні змагань надав інструктор по спорту Білицької селищної ради Станіслав Жук, а також вчитель фізичної культури опорного закладу Білицького ліцею №1 Сергій Жук. Велика подяка інструктору зі спорту села Вітрова Балка Миколі Нестеренку, який щоразу привозив учасників на змагання. Активно брали участь представники і Червоних Квітів (інструктор Віталій Цікура).

Щира вдячність директору опорного закладу Білицький ліцей № 1 Вікторії Савченко за надану можливість провести змагання в приміщенні спортивного залу.

Георгій Горгола – головний суддя змагань.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора