A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету
Білицької селищної ради

Мітинг з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів

Дата: 27.11.2021 18:24
Кількість переглядів: 63

Мітинг з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів

Біля пам’ятного знаку жертв голодомору на мітинг з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів зібралися жителі селища Білики, щоб згадати мільйони людей, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть.

Це найбільша національна трагедія. Знадобились десятиліття, щоб вона вийшла зі стану мовчання.

Голодомор 1932-1933 років був геноцидом Українського народу, організованим комуністичною владою з метою його підкорення. Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. Така політика режиму – злочин проти людяності, який відповідає Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Голодомор став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю. Десятиліттями існувала жорстока заборона навіть згадувати про ті страшні події. Але український народ виявив стійкість.

Гідно вшанувати пам’ять жертв та постраждалих від голодоморів це наш моральний борг і громадянський обов’язок.

Пам’ять про страшну трагедію має об`єднати всіх нас – владу, громадсько-політичні сили, всіх громадян – навколо збереження пам`яті про загиблих від голоду. Не можна забувати про ті жахливі події, але потрібно простити винуватців та йти далі і ніколи, незалежно від обставин, не допускати подібних помилок. Спільна пам’ять та спільна історія має об’єднувати нас, робити сильнішими. Це фундамент нашого майбутнього.

Мітинг



« повернутися

Вхід для адміністратора