A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету
Білицької селищної ради

Народні гуляння на Івана Купала в Біликах

Дата: 07.07.2021 11:42
Кількість переглядів: 115

Народні гуляння на Івана Купала в Біликах

Свято Івана Купала є одним із найдавніших і найбільш улюблених у народі. В селищі Білики на нього чекають усі – і дорослі і малі. З’їзджаються гості звідусіль, щоб розважатися, поспілкуватися у дружній компанії.

Багато біличан та гостей вечір шостого липня провели на березі Ворскли, де проходило святкування Івана Купала.

Концертна програма розпочалася з привітання начальника гуманітарного відділу Білицької селищної ради Данька І. Б. і секретаря Білицької селищної ради Демиденко А. О. Потім залунали над берегом річки веселі пісні і танці у виконанні Народних хорового і хореографічного колективів «Чебреці». Продовженням свята стала запальна дискотека. Працювали торгові точки, жарились шашлики, готувались коктейлі. Дітлахи бавились на батутах і мали змогу потішитися чарівними надувними кульками…

В кінці майданчика для дозвілля було розкладене велике вогнище, через яке стрибали дівчата і хлопці поодинці або в парі. Танцююче полум’я цього літнього вечора виглядало казково. Купальське вогнище, згідно з переказами, має велику міфічну силу. Через вогнище стрибали всі, проходячи таким чином своєрідний ритуал очищення.

Хочеться сказати слова вдячності жителям нашого селища за активну участь у впорядкуванні території місця облаштування зони відпочинку. Це свято ще раз показало, що своїми руками ми, для себе, зможемо зробити багато чого потрібного для нашого комфортного проживання.

Відео з місця проведення свята можливо подивитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=AmXlWft3Z6U

 

                                                                                                                                                    Олена Олефірова



« повернутися

Вхід для адміністратора